Malzemeler
1 Bardak pudra şekeri
1 Bardak ceviz
1 Paket margarin
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ( kulak memesi yumuşaklığında olacak )
Pudra şekeri
1 Bardak ceviz
1 Paket margarin
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un ( kulak memesi yumuşaklığında olacak )
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Bir kaba un ve kabartma tozu hariç diğer
malzemeler konularak bir karışım elde edilir. Bu karşım içine un ve
kabartma tozu ilave edilerek yavaş yavaş yoğrulur. İstenilen yumuşaklık
elde edildiğinde ceviz büyüklüğünde şekiller verilir. Daha önce
hazırlanmış olan hafif yağlı tepsiye yerleştirerek 180 derecede
pişirilmeye bırakılır. Başka bir kapta bir miktar pudra şekeri ve tarçın
karıştırılır. Fırından çıkartılan kurabiyeler bu karışım ile
harmanlanır. Geride kalan tarçınlı pudra şekeri, kurabiyeler servis
tabağına dizildikten sonra üzerine serpilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder