Malzemeler
250 gr dana kıyma
1 kg çiğ köftelik bulgur
1 çorba kaşığı dövülmüş kişniş
tuz
1 kg çiğ köftelik bulgur
1 çorba kaşığı dövülmüş kişniş
tuz
İç Malzemesi
750 gr dana-kuzu kanşımı iri çekilmiş kıyma
iki çorba kaşığı tereyağ
kırmızı
pul biber
1 demet maydanoz
100 gr ceviz içi
3 baş soğan
ayçiçekyağ
karabiber
tuz
iki çorba kaşığı tereyağ
kırmızı
pul biber
1 demet maydanoz
100 gr ceviz içi
3 baş soğan
ayçiçekyağ
karabiber
tuz
Hazırlanışı
Soğanları tereyağında pembeleşinceye dek
kavun, üzerine iri çekilmiş kıymayı ilave edip, tekrar beraberce
kavurun. İçine karabiber, kırmızı biber, tuz ve ince doğranmış maydanoz
katın ve ateşten alın. Elde kırdığınız cevizi ilave edin. Bulgur,
dövülmüş kişniş ve tuzu karıştırın, su katıp hamur haline getirin. 250
gr kıyma katıp, iyice yoğurun. Iri ceviz büyüklüğünde top hamuru avuç
içinizde açın ve içine hazırladığınız içten koyup, kapatın. Elinizle
üzerine biraz bastırıp yassıltın. Kızgın ayçiçek yağında alt üst ederek
kızartıp, servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder